Meteen naar de inhoud

Schilderij op canvas

Een shilderij op canvas komt tot leven op het doek. De kleuren en de expressie van de dieren op het schilderij spatten van het schilderij af. 

Schilderijen van JH creatives worden gemaakt met gebruik van acrylverf en worden afgewerkt met een kleurloze bescherming laag om vervaging en beschadiging te voorkomen.

 

Canvas op frame of een canvasboard?

Een schilderij wordt standaard gemaakt op canvas. Er zijn twee type canvas waar u uit kunt kiezen. Namelijk traditioneel canvas voorzien van een houten frame of een canvasboard. De kwaliteit van het schilderij is op beide soorten canvas gelijk. Het soort canvas is enkel van belang voor de manier van ophangen en het inlijsten van het schilderij. 

Canvas op frame

Bij een canvas op frame is het doek gespannen op een houtenframe. Het doek komt hierdoor iets van de muur af te staan door de diepte van het frame. Dit geeft een speciaal effect op het schilderij.

Canvas op frame kan hierdoor direct aan de muur gehangen worden maar kan ook ingelijst worden. Mocht je canvas op frame willen inlijsten moet hier een speciale bloklijst omheen.

Canvasboard

Bij een canvas board is het doek op een soort kartonnen plank gespannen. Hierdoor is het canvas vrijwel plat en heeft geen extra diepte. Het canvas board kan niet zonder hulp middel (zoals een lijst of speciale clipjes) aan de muur gehangen worden.

Het voordeel van een schilderij op een canvasboard is dat deze gemakkelijk ingelijst kan worden in een standaard (foto)lijst. Als je al weet dat je het schilderij wil inlijsten is dit type canvas dus ideaal.

Wilt u ook een schilderij van uw dier?

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.